August 27, 2010

Macam2

Tgk background blog ni teringat aku ble c arissa kena wat lukisan tiup pkai straw nih..hahahah
Mlm tu bob siap g kedai carik straw nk ajar dia camner cara tiup...hahahah kelakar gler..
Masa bob ajar okla cantik warna-warni g..rasa yakinla yg dia leh wat...x saba nk nk tgk hasil nya...

Esoknya ble da balik skul..dia x saba2 nk tunjuk hasil keje dia tuwh....okla dia kuar kan lansung x sama mcm yg bapak dia ajar....myb dia x tiup kuat2 kot...mmmm still puji drawing dia kte cantik...dlm puji tu bgtau g klu nk lg cantik pkai kaler len2 biar nmpk terang...mmmmmm macam2 ble ank2 da sekolah....kita ni parents byk sgt tanggungjwb yg kena ditunaikan...komitmen...da la kerja dari pagi smpi lewat petang...takut apa yg diimpikan x menjadi kenyataan...semua parents mesti nk yg terbaik bg ank2...sama2la kita berusaha untuk family yg dicintai..

Semoga anak2ku menjadi ank2 yg solehah dan bijak :)

fifa & risa

@ Puri Aiyu
heheh ni bukan dlm bulan pose yew....huhuhu
peluk kejap jew...pastu gaduh ngeee
kt stadium s.alam layan basikal...sbb kt rmh x leh nk main...x de space
nama manja "baby" huhu kena panggil "baby" klu x majuk...
melaram jew..huhu

August 21, 2010

Malam Minggu

Malam minggu...mmmm mmg mlm yg beshh...leh tdo lambat sbb esoknye kan hr Ahad (x keje)...so apa aktiviti yg slalu kte buat mlm2 mggu nih yew?? nak2 skrg bulan puasa...


Window shopping pun best gak an..sbb x lama g nk raya da...p tula asben aku keje so nk x nk dok rumah jela...boring gler...


Ni yang dok mencoret-coret blog nih...x de idea nk citer pjg2...
Okla...chow..
sajer jew upload pix wt bob...hahahah

August 15, 2010

video
lets enjoy dis v-do..nice one..:)

August 11, 2010

**1st Day Puasa**

Salam to all bloggez..
Nak share cer 1st day berpuasa..
sahur berdua jew ngan Rissa,ank pompuan aku yg baru 7 taun. Ayah dia x de kijo ;(
Well dia mcm aku gak x susah nk bgn pagi..skali kezut da bangun myb excited kot...hahaha well everythin went smooth...lpas sahur dia baring2 jap then mandi, solat then siap2 g skul...Alhamdullilah sjuk perut ngandungkn dia..mudahan menjadi "orang" ble da bsar t...p kte tgk la full day ke x dia pose al-maklumla taun pertama & hari pertama...gud luck to her..;p

And nk cer ank kedua aku lak c Fifa,skul dia cuti hr ni due to 1st ramadhan...
da start mtk airla plak...."hausla mama"..kul 10.30a.m da mtk nasik..adoiiii cepatla mama..cb0k suh aku "grg ayam"...mmmmm malu weiii nk grg ayam...bunyi kuat t...jiran2 aku dgr lak...lol....adehh nmpknye x berhasil nk ajak dia berpose...:( x pe la pelan2 kayuh kan.....hahahah
P dia ni susah ckit nk bgn pagi...klu kezut g skul adehhhh...susah bangat...

Well...dats all for now guyzz...catch wt u later..Fifa x saba nk mkn da..ahakss..

August 10, 2010

|| On Leave ||



"on leave" suppose to be interesting but i'm bored. Cuti bukan due to "mkn angin"..klu mkn angin for sure it fabulous...
Bg org yg da biasa bekerja klu stay at home lama2 for sure bowink gak an...
Alang2 duk rmh selama seminggu ni...mcm2 aku wat tuk b/fast, lunch, mnum ptg n dinner...ringan tgn g memasak..hahahahha

Esok da start pose n da tiba ms ajar ank2 aku berpose sama..dorang siap suruh beli Horlick HOHOHO ala mcm iklan Liza Hanim tuh...hahahah x kisahla jnji dorang nk pose an...
Mesti byk ragam...x sabar nk tgk lebih2 c adik nyew yg mmg "kuat selera" berbanding kakak dia...
Kat skul x taula dorang ni an...curik2 mnum ke apa kew...x pew nm pun blaja mcm aku dlu2 gak..pose yang yuk pg2 bukak periuk...hahahahhah

August 08, 2010

Ramadhan Al-Mubarak


Buat saudara se-Islamku..di ucapkan "Selamat Menunaikan Ibadah Puasa". Moga di bulan yg Mulia ini dapat menambahkan amal ibadah serta dapat menguatkan keimanan dari segala godaan.

Amin.

My Farewell :(